Møt Marte: Sommerstudent i avdeling energisentraler

Lurer du på hvordan det er å være sommerstudent i Hafslund Celsio? Her forteller Marte om sin sommer hos oss.

Smilende ung kvinne foran avfallsforbrenningsanlegget på Klemetsrud i Oslo.

Publisert:

Sist endret:

Marte Kubban Larsen studerte master i energi ved Universitetet i Bergen da hun var sommerstudent hos oss.

Hvorfor søkte du sommerjobb i Hafslund Celsio?

Jeg hadde hørt om flere av prosjektene og de store anleggene til Hafslund Celsio på forhånd, og syntes det hørtes veldig spennende ut å jobbe her.

På studiet har jeg hatt mange emner innenfor både prosess, fluid og varme. I tillegg har jeg valgt å gå studieretningen prosess og energiteknologi, og skal skrive master om oppvarming av bygg.

Dette er noe av det jeg synes er mest spennende, så en sommerstudentstilling hos Hafslund Celsio var helt perfekt for meg!

Hva jobbet du med i løpet av sommeren?

Jeg fikk hjelpe prosjektleder for Ulven energisentral med siste innspurt av et prosjekt, og skrev en sluttrapport for prosjektet.

Siste halvdel av sommeren fikk jeg også jobbe med et av Hafslund Celsios kuleste prosjekter: karbonfangst og -lagringsprosjektet på Klemetsrud! Min oppgave var å se om og hvordan implementeringen av karbonfangst og -lagring (CCS) kommer til å påvirke dagens produksjon av varme og kraft.

Hvordan var det å være sommerstudent i Hafslund Celsio?

Det var veldig gøy! Det er veldig spennende å få jobbe på reelle prosjekter sammen med flinke folk, og få satt teorien fra universitetet ut i praksis. Oppgavene var veldig spennende og passe utfordrende.

Et annet stort pluss med å være sommerstudent i Hafslund Celsio er kontakten man har med de andre sommerstudenter i løpet av sommeren. Dette fører til et veldig fint og sosialt miljø – også i de ukene hvor de fleste andre er på ferie.

Hva er dine tips til andre som vil søke sommerjobb i Hafslund Celsio?

Søker du sommerjobb i Hafslund Celsio, spesielt i avdelingen energisentraler, bør du være interessert i prosessteknikk. Har du i tillegg hatt en del termodynamikk og fluid, er en sommerstudentstilling i Hafslund Celsio perfekt for deg!

Her får du en innføring i fjernvarme og bærekraftig avfallsforbrenning. I tillegg vil du jobbe i et selskap som har ambisjon om å bli først i verden med fullskala karbonfangst og -lagring på et avfallsforbrenningsanlegg.

Du får spennende arbeidsoppgaver og får jobbe med masse fine folk – både faste ansatte og flinke sommerstudenter.

Som sommerstudent i Hafslund Celsio bør du være klar for å spørre, lære og suge til deg kunnskap. Her jobber du med kjempeflinke og engasjerte folk, som er villig til å lære bort det de kan best. Å legge innsats i å bli kjent med de andre sommerstudentene kan gjøre arbeidshverdagen kjempefin, og kanskje finner man på noe gøy etter jobb også?

Det å få jobbe med sommerstudenter fra forskjellige studieretninger er både spennende og lærerikt.