Møt Carl Oscar: Sommerstudent i avdeling vedlikehold

Lurer du på hvordan det er å være sommerstudent i Hafslund Celsio? Her forteller Carl Oscar om sin sommer i vedlikeholdsavdelingen.

Smilende sommerstudent kledd i vernetøy.

Publisert:

Sist endret:

Carl Oscar Rokkones studerte Maskinkonstruksjon på NTNU i Trondheim da han var sommerstudent hos oss.

Hvorfor søkte du sommerjobb i Hafslund Celsio?

Jeg ønsket en sommerjobb i prosessindustrien, og kompleksiteten og størrelsen på fjernvarmeanleggene til Celsio gjorde meg nysgjerrig.

Jeg søkte sommerjobb i Hafslund Celsio fordi jeg liker tekniske utfordringer og ønsket å bruke maskiningeniørutdanningen min i jobben.

Hva jobbet du med i løpet av sommeren?

Jeg jobbet blant annet med prediktivt vedlikehold, reviderte rør- og instrumenteringsdiagram (P&ID) og skjemategninger, og merket og kartla rørsystemer.

Jeg fikk også kreative oppgaver, som å bygge og skru sammen ulike deler. Jobb på avherdingsanlegget, truckkjøring, varemottak, HMS-oppfølging, bistå innleide firmaer og bestille mat til kantina, var også noen av mine daglige ansvarsområder.

Hvordan var det å være sommerstudent i Hafslund Celsio?

De jordnære arbeidskollegaene og det gode arbeidsmiljøet gjorde at jeg gledet meg til å dra på jobb!

Jeg lærte utrolig mye om fjernvarmeproduksjon – både gjennom praktisk og teoretisk arbeid, og jeg fikk en god forståelse for blant annet rør- og instrumenteringsdiagram (P&ID) og prediktivt vedlikehold av fjernvarmesystemer.

Celsio ga meg i tillegg flere kurs, blant annet kurs i teknisk tegning i AutoCAD, HMS og varmearbeid.

Hva er dine tips til andre som vil søke sommerjobb i Hafslund Celsio?

Sett deg inn i selskapet og les stillingsannonsen nøye før du søker. Bruk informasjonen til å skrive en søknadstekst som er tilpasset stillingsannonsen, og som skiller seg ut fra mengden. Vær deg selv på intervjuet og vis frem dine styrker.