Møt Even: Sommerstudent i markedsavdelingen

Lurer du på hvordan det er å være sommerstudent i Hafslund Celsio? Her forteller Even om sin sommer i markedsavdelingen.

Ung smilende mann foran kontorbygg.

Publisert:

Sist endret:

Even Tønnesen tok en master i fornybar energi på NMBU da han var sommerstudent hos oss.

Hvorfor søkte du sommerjobb i Hafslund Celsio?

Jeg har tidligere vært på omvisning på Klemetsrud med linjeforeningen på NMBU, for å se på avfallsforbrenningen og karbonfangst- og lagringsanlegget som bygges der. Jeg synes det viktige arbeidet for å holde Oslo bærekraftig og varm er veldig interessant!

Jeg søkte meg til markedsavelingen i Hafslund Celsio fordi det passer godt med hva jeg studerer, fordi jeg følte at jeg hadde noe å bidra med, men mest av alt fordi jeg ønsket å lære nye ting som er relevant for studiet jeg tar. 

Hva gjorde du i Hafslund Celsio i løpet av sommeren?

Jeg jobbet sammen med flinke Maria, som også var studentambassadør. Vi jobbet i markedsavdelingen og vekslet på arbeidsoppgaver innen måling, salg og kundeservice.

I målingsavdelingen jobbet vi med å etablere individuelle energimålere i et borettslag, og med energieffektiviseringstjenester. I salgsavdelingen har vi blant annet kartlagt potensielle kunder i kartverkssystemet GIS, og jobbet med et reelt case som handlet om å tilknytte tappevannskunder til fjernvarmenettet. Vi avsluttet sommeren på kundeservice. Der jobbet vi med å oppdatere layouten på fakturaene som sendes til Hafslund Celsios kunder, i tillegg til å oppdatere kundeinformasjon.

Hvordan var det å være sommerstudent i Hafslund Celsio?

Det var veldig lærerikt! I tillegg var det fantastisk å jobbe med så mange flinke sommerstudenter og ansatte. Arbeidshverdagen var ganske åpen, og vi ble også inkludert i arbeidet til andre sommerstudenter. Det gjorde at jeg lærte mye forskjellig om fjernvarme og dens vei fra de 14 energisentralene Hafslund Celsio drifter og ut til kundene.

Nye vennskap ble etablert og det var veldig gøy å bruke utdanningen min til noe relevant. Som sommerstudent i Hafslund Celsio møter du mange likesinnede, så alt ligger til rette for en nydelig sommer!

Hva er dine tips til andre som vil søke sommerjobb i Hafslund Celsio?

  • Sett deg inn i hva Hafslund Celsio gjør og hvem de er, uansett hvilken avdeling du søker deg til. Det gjør det enklere å dra nytte av alt du lærer i løpet av sommeren.

  • Finn avdelingen som passer best for deg og søk deg til denne. Det er fint om du tar relevante fag eller har relevant arbeidserfaring.

  • Vær åpen for forskjellige arbeidsoppgaver og sug til deg all den kunnskapen som finnes i Hafslund Celsio.

  • Hold av sommeren.

  • Frisk opp minnet i Excel før du starter.

  • Og et lite bonustips: Hvis du skal jobbe på kontoret på Skøyen må du bruke de to kantinene der for alt de er verdt!