Fra sommerstudent til fast ansatt

Sivilingeniøren Vetle Rakkestad kom inn i Hafslund Celsio som sommerstudent – og ble værende.

Vetle Rakkestad, ingeniør i Hafslund Celsio

Publisert:

Sist endret:

Da Vetle Rakkestad kom inn i Hafslund Celsio som sommerstudent i 2022, ble det fort klart at han var for god til å la gå. Sivilingeniøren ble ansatt i avdelingen for energimåling allerede før han var ferdig med studiene og fikk opplæring mens han fortsatt var student.

Så hva gjør du egentlig på jobb, Vetle?

– Jeg er i teamet som sørger for at fjernvarmemålerne hos kundene fungerer, og vi samler inn all data som trengs til fakturering. I tillegg lager vi en del månedlige rapporter, og jeg gjør en del analyser både for oss på måling og for andre avdelinger i tillegg.

Vetle Rakkestad

Det er særdeles godt arbeidsmiljø her. I tillegg liker jeg veldig godt å lære nye ting og bruke hjernen på vanskelige problemer.

Vetle Rakkestad, sivilingeniør energimåling

Hva liker du best ved å jobbe i Hafslund Celsio?

– Det må være at jeg har det spennende og gøy på jobb. Det er særdeles godt arbeidsmiljø her, vi har det både koselig og gøy på jobb, både mens vi jobber og når vi spiser lunsj eller kake i ny og ne. I tillegg liker jeg veldig godt å lære nye ting og bruke hjernen på vanskelige problemer.

Har du lært noe nytt etter at du startet i 2022?

– Ja! Det er masse muligheter for å lære og utvikle seg, både innenfor avdelingens arbeidsområder, og ved å være med på møter og kurs som går på tvers av avdelinger eller hele selskapet. I tillegg er det flere omvisinger og introkurs for nyansatte og videre kurs etter hvert som øker fjernvarmekompetansen raskt. Det er stort fokus på kompetanseutvikling her.

Tøflene til VetleVetle Rakkestad i Celsio
- Det er fint å jobbe et sted hvor det ikke bare er folk i dress, sier Vetle.

Vil du si at jobben din er meningsfull?

– Ja, min avdeling er en viktig brikke i selskapets puslespill, og jeg bidrar til å opprettholde den brikken. I tillegg er Hafslund Celsio en viktig brikke i Oslo kommunes miljøpuslespill, og vi avlaster strømnettet slik at elkraften kan gå til områder hvor det ikke er mulig å bytte bort strømmen. Begge deler føles meningsfylt.

Hva ville du sagt hvis du skulle anbefale Hafslund Celsio som arbeidsplass?

– Jeg ville sagt at det er en arbeidsplass hvor dagene går fort, og du gleder deg til neste.

Hva gjør du når du ikke er på jobb?

– Da går jeg ofte på fjelltur, kjører snowboard, trener styrke eller sykler i skogen, men det er også deilig å slappe av foran TV-en en gang iblant. Men de neste månedene blir det nok ikke mye tid til noe av dette, fordi jeg og samboeren får straks en labrador-valp i hus.